Biljartclub De Nostalgie

Ga naar de inhoud
Biljartclub De Nostalgie
De Brink 6
8567 JD Oudemirdum
Telefoon: 0514-594125
B.g.g.: 06-51632615
Op een smartphone kunnen d.m.v van vegen alle foto's worden bekeken.


MINNE ANDELA WINT 10 OVER ROOD TOERNOOI
 
 
Afgelopen zondag 22 september streken een dertigtal biljartliefhebbers neer in Grand Café De Nostalgie in Oudemirdum. In drie klassen werd er gespeeld om het open 10 over rood kampioenschap van Oudemirdum. In de A-klasse was het Minne Andela die er met de hoogste eer vandoor ging, ten koste van Gerard Bovee.
 
 
Biljarten voor het goede doel! Dat was de opzet van de organisatie. Uitbater Sjerp Jaarsma van De Hege Gerzen heeft grootse plannen om het welbekende Sybrandy’s Speelpark uit Rijs te verhuizen naar zijn strandpaviljoen. Een hele operatie, waarbij hij steun uit de omgeving goed kan gebruiken. Het inschrijfgeld werd daarom in zijn geheel gedoneerd aan het nieuwe Sybrandy’s speel- en natuurpark. Een mooi gebaar van alle deelnemers en enkele spontane donateurs.
 
Bij een zomerse temperatuur van rond de 25 graden was het afzien in de biljartzaal van De Nostalgie. De warmte zorgde samen met de wedstrijdspanning af en toe voor glimmende voorhoofden. Zoals gezegd won Minne Andela in de A-klasse. In de halve finale won hij van Gerard Bekius met 10-8 in maar 6 beurtjes. De andere halve finale werd een prooi voor toernooitijger Gerard Bovee. Hij versloeg Wilco -The beast with the beard- Kuipers uit Scharnegoutum met 10-6. De finale was spannend. Andela leidde met 9-5, maar zag Bovee tot 8 caramboles terugkomen. Daarna maakt hij een einde aan de wedstrijd en werd terecht kampioen in de A-klasse. De B-klasse kende twee bloedstollende halve finales. Don Foppe Haarsma verloor op één schamel puntje van Sondeler Jan Hornstra. Rinke Hoekstra en Albert Menno Laffra eindigde na de maximale 20 beurten in 9-9. Penaltyshooting moest uitsluitsel brengen over wie er naar de finale mocht. Wie maakt er de hoogste serie vanaf acquit? Dat was de vraag die beantwoord moest worden. Hoekstra hield het best zijn zenuwen in bedwang en ging met 3-0 naar de finale. Daarin speelde hij dus tegen Jan Hornstra. Een boeiend gevecht wat wel heel erg op en neer ging. Hoekstra leidde na 2 pogingen al met 4-0. Maar een paar beurtjes later kwam Hornstra terug en gingen beide heren gelijk op. 9-9 werd het uiteindelijk en de grote vraag was wie er die laatste losbander of driebandenstoot over rood wist te maken. Het was Hornstra die het eerst bij de finish was en dus met 10-9 de eerste plek pakte in de B-klasse.
 
Tot slot de C-klasse. Deze was verdeeld over een dames- en herenpoule. In de halve finales dus twee froulje en twee heren. Ook hier weer bloedstollende wedstrijden, waarbij het sterkste geslacht aan het langste eind trok. De ervaren Margriet Rothengatter bond een verbouwereerde Inne Boersma aan de zegekar. Met 1 puntje voorsprong drong de flamboyante vrouw uit Schettens door tot de finale. Daarna was het de beurt aan Mariska Sytsma uit Sondel. Zij speelde tegen de jeugdige, maar levensgevaarlijke Ido Bouma. Ook hier kon het alle kanten op, maar Sytsma liet geen misverstand bestaan over haar missie: samen met Margriet naar de finale! En het lukte, want Bouma moest lijdzaam toezien dat ook hij op één puntje als verliezend finalist aan de kant werd gezet. De finale dus tussen M&M. Rothengatter liep langzaam uit, leidde met 5-1, maar zag Mariska terugkomen. Toch wist ze tot het einde een krappe marge te behouden, wat leidde tot de titel in de C-klasse. Maar ook Sytsma uit Sondel mocht tevreden zijn. Ze pakte toch maar mooi het zilver. Deelnemers en organisatie zagen bij de prijsuitreiking terug op een geslaagd toernooi, waarbij iedereen hoopt op een soepele doorstart van Sybrandy 2.0
© Copyright 2023 | Biljartclub De Nostalgie | Alle rechten voorbehouden | Website by KV
Terug naar de inhoud